Documentarul “Transylvania Dragon” spune povestea lui Flaviu Cernescu, un inginer IT, care a renunţat la job pentru a se dedica sportului și acrobației. De 10 ani merge pe monociclu şi sfideazã gravitaţia pe o chingã de numai 2 centimetri, denumitã slackline. Este supranumit “Balaurul”! În 1638 un acrobat a mers pe sfoarã la înãlţime în mai multe oraşe din Transilvania. Dupã 377 de ani Flaviu a decis sã plece pe urmele lui. “Tansylvania dragon” este un documentar turistic unic, de promovare a României prin sporturi extreme și povești ale unor oameni “faini”. În aventura sa prin Banat și Transilvania, Flaviu a făcut acrobații în locuri neașteptate, cum au fost și turnurile din Reșița, din zona Triaj/Mociur.
Prin călătoria lui Flaviu vom descoperi astfel o fărâmă din istoria metalurgică a Reșiței, peisajul de basm de la cascada Bigăr, Istoria lui Hercules și înfiintarea stațiunii Băile Herculane, legenda Castelului Corvinilor, cum a reușit un comandant de escadrilă să salveze orașul Orăștie în al doilea Război Mondial, vom fredona în Timișoara “Pour Toi et moi”, una din piesele reșițenilor de la Phaser, vom merge sub nivelul mării în Salina Turda unde Flaviu a fãcut una din cele mai spectaculoase treceri pe chingã subterane din lume, apoi în munții Maramureșului unde vom descoperi ce acrobatii se pot face pe Mocăniță din mers, vom traversa Transfăgărășanul și vom încehia turul cu Alba Iulia, chiar de ziua națională a României.
Puteți urmări întreg documentarul:
Filmările pentru proiect s-au întins din toamna anului 2014 și până în primăvara lui 2015 în aproape 40 de locații din România: atât urbane cât și naturale. Filmul a avut premiera într-un Mall din București în 12 iunie 2015 și ulterior a rulat de 4 ori la TVR1. Fiind un documentar cu sporturi extreme, aventură și totodată un proiect de promovare originală a României, “Transylvania Dragon” a fost proiectat și în diverse festivaluri, de-a lungul verii și toamnei acestui an: Rock line, Salina Turda, Electric Castel, Untold, la filarmonica din Timișoara sau în cetatea din Alba Iulia.
Filmul a fost produs de Western Transylvania Studios, o nouã casã de producţie din Vestul Ţãrii şi regizat de Sabin Dorohoi. Sabin este laureat al peste 40 de nominalizãri şi premii internaţionale. Din cele treisprezece filme de scurtmetraj realizate, ultimele cinci (“Ghela” , “Visând la Galapagos” , “Clopotul”, “Fata din Transilvania” şi “Calea Dunãrii”) i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri precum: Palm Springs, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia şi Festivalul de film Est European din Hollywood. Sabin Dorohoi a emoționat România prin filmul “Calea Dunării”, transmis în premieră la TV în cadrul unei ediții speciale a Biziday. Același film a fost preluat de Voltaj în videoclipul piesei “De la capăt”, reprezentâand astfel imaginea României la Eurovision Viena 2015.
AQUA Carpatica a fost sponsor al proiectului și ne mândrim cu acest documentar atât de apreciat, le mulțumim celor din echipa filmului că ne-au lăsat să facem parte din această poveste frumoasă!
Niciun comentariu