1.Eat, Pray, Love
La 32 de ani, Elizabeth Gilbert e o femeie educată, are o casă, un soț și o carieră de succes ca scriitoare. Cu toate acestea, e nefericită în căsnicie și decide să divorțeze, apoi intră rapid într-o altă relație care nu funcționează. Singură și devastată, finalizează divorțul dificil, își alege să-și petreacă anul următor călătorind prin lume. Stă patru luni în Italia, mâncând și bucurându-se de viață („Mănâncă”), trei luni în India, găsindu-și spiritualitatea („Rugați-vă”) și încheie anul în Bali, Indonezia, în căutarea „echilibrului” și s-a îndrăgostit de un om de afaceri brazilian („Dragoste”).
Tu alegi unde să o privești pe Julia Roberts: pe ecran sau pe copertă?
2.P.S. I love you
Romanul de debut al Ceceliei Ahern, ,,P.S., Te iubesc’’, urmărește povestea lui Holly, o tânără văduvă irlandeză care trebuie să-și pună viața la loc după ce își pierde soțul, pe Gerry, din cauza unei tumori pe creier. Gerry i-a lăsat lui Holly o serie de scrisori menite să o ajute să treacă peste primul an de doliu și să-și vadă mai departe de viață. Romanul îi conduce pe cititori prin anotimpuri și prin directivele lunare ale lui Gerry, ca să o vadă pe Holly cum își găsește un nou loc de muncă, își ia o vacanță în Spania cu prietenele ei și sortează lucrurile iubitului ei soț. Pe tot parcursul procesului de vindecare, este însoțită de o serie de prieteni și membri ai familiei care adaugă la fel de mult succes romanului ca și povestea despre supraviețuire a lui Holly.
Dacă ești genul sensibil, pune lângă fotoliu și o cutie de șervețele, indiferent dacă ești cititor sau (tele)spectator.
3.Sub aceeași stea – John Green
Titlul original al celui de-al șaselea roman al lui John Green, ,,Fault in Our Stars’’, este inspirat din Actul 1, scena 2 a piesei lui Shakespeare, Iulius Caesar, în care nobilul Cassius îi spune lui Brutus: „Vina, dragă Brut, nu este în stelele noastre, / Ci în noi înșine, că suntem subalterni. “
Cartea spune povestea lui Hazel Grace Lancaster, o tânără de 16 ani cu cancer, forțată de părinți să participe la un grup de sprijin unde îl cunoaște pe Augustus Waters, în vârstă de 17 ani, fost jucător de baschet și cu un picior amputat.
Chiar dacă volumul intră în categoria Young Adult atât cartea, cât și adaptarea cinematografică au fost primite cu entuziasm și au avut mare succes critic și comercial în rândul publicului de orice vârstă.
4.Oameni normali
Connell este tipul popular căruia îi pasă în secret de ceea ce crede toată lumea despre el, în vreme ce Marianne este paria școlii – fata despre care oamenii creează mituri. Cei doi încep o relație secretă în timpul liceului. În timp ce amândoi se simt singuri și neînțeleși, împreună se înțeleg nu numai unul pe celălalt, ci și pe ei înșiși.
Când încep Universitatea, rolurile lor se inversează. Nu mai sunt obligați să-și păstreze relația secretă, au alte bariere de înfruntat – multe care sunt întunecate și descurajante. Abia atunci când sunt împreună se pot înfrunta pe ei înșiși și cu lumea din jurul lor.
Structura narativă și scrierea lui Rooney ridică personajele și povestea la un alt nivel, pentru că e urmărită din interiorul minții lui Connell și Marianne, iar cititorul este permanent conștient de problemele și grijile lor, iar faptul că sunt personaje incomode și defecte îi face să se simtă foarte reali.
În Oameni normali, Sally Rooney spune povestea unei relații intense care depășește normele. Poți să o urmărești și în varianta TV, în mai multe episoade, care prelungesc plăcerea poveștii.
5. Jurnalul lui Bridget Jones
La celălalt capăt al caruselului emoțional stă povestea devenită clasică a lui Bridget Jones. La începutul Anului Nou, Bridget, în vârstă de 32 de ani, decide că este timpul să preia controlul asupra vieții sale și să înceapă să țină un jurnal. Acum, cea mai provocatoare carte de pe noptiera ei este cea pe care o scrie. Cu un gust pentru aventură și o părere despre fiecare subiect – de la exerciții fizice la bărbați, la mâncare și la tot ceea ce se află între ele – ea întoarce pagina spre o viață cu totul nouă. Și cartea, și filmul, te lasă cu zâmbetul pe față.
Liviana Tane – Reading is Cool The Challenge
Niciun comentariu