Miturile legate de siguranța apei îmbuteliate ar putea induce consumatorilor să aleagă băuturi mai puțin sănătoase. Această informație este concluzia unui sondaj de 2.000 de persoane efectuat în numele Consiliului Național de Hidratare din Regatul Unit.
Cercetarea a identificat cinci mituri comune care ar putea împiedica oamenii de la alegerea unei dintre cele mai sanatoase și mai pure modalități de a se hidrata, fie la domiciliu sau atunci când sunt în mișcare: Apa.
Mit 1: Mai mult de una din patru persoane nu știau că nu există BPA în plasticul utilizat la ambalarea apei îmbuteliate.
FAPT: Apa este imbuteliată în PET care nu conține BPA.
Confuzia se face adesea deoarece BPA este un compus chimic găsit într-un alt tip de material plastic numit policarbonat, care este cel mai adesea găsit în recipiente refolosibile. Studii din SUA sugerează că BPA are un impact negativ asupra sănătății umane, iar aceste studii folosesc adesea termenul generic “sticla de apă din plastic” pentru a se referi la sticlele policarbonat în concluziile lor.
AQUA Carpatica este îmbuteliată în ambalaj de tip PET care nu conține BPA.
Mit 2: Patru din cinci consumatori cred că bând apă dintr-o sticlă care a fost lăsată în soare poate cauza cancer.
FAPT: Este un mit ca sticlele de apă din plastic lasate în mașini vor extrage substanțe cancerigene în apă. Această psihoză început în 2002, când un program de televiziune japonez a difuzat o teorie care spunea că sticle de apă din plastic au fost considerate nesigure. Aceste afirmații au fost discreditate de Cancer Research UK care spune pe site-ul său: “nu există dovezi științifice convingătoare care să susțină aceste afirmații sau să sugereze că oricare dintre aceste produse ar putea cauza cancer.”
AQUA Carpatica are o sticla foarte sigură, dar este adevărat că este mai bine să păstreze apa departe de lumina directă a soarelui în special după ce sticla a fost deschisă pentru a evita contaminarea microbiologică.
Mit 3: Șase din 10 persoane nu au știut sticle de apă din plastic sunt 100% reciclabile în timp ce unul din patru gândit doar jumătate din Ambalajul a fost reciclabile.
FAPT: Sticlele de apă din PET sunt 100% reciclabile, incluzând capacul și eticheta. Aproape toate autoritățile locale acceptă sticle de plastic ca parte a sistemului de colectare de uz casnic. În cazul în care acestea nu sunt incluse în sistemul de colectare, sticlele pot fi luate la un centru de deșeuri menajere și local de reciclare. Ele pot fi, de asemenea reciclate on-the-go în coșurile de reciclare în centrele orașelor, centre comerciale, etc. România începe să se alinieze la standardele UE privind reciclarea deșeurilor din plastic și PET.
Vă recomandăm să grupați PET-urile și alte deșeuri din plastic, hârtie și sticlă și să le depozitați în locuri și coșuri special amenajate pentru reciclare.
MIT 4: Trei din patru oameni cred că bând apă care a congelat într-o sticlă de plastic poate cauza cancer.
FAPT: Din nou, aceasta este o informație fără fundament științific, care a fost lansată de către programul de televiziune japonez care a condus la un grup de emailuri false care au circulat în lume și care au fost discreditați de Cancer Research UK. Acest lucru a fost, de asemenea, atribuită rapoartelor de la John Hopkins University din America. Ei neagă orice implicare și spun pe site-ul lor: “Internetul este inundat cu mesaje de avertizare împotriva congelării apei în sticle de plastic sau despre gătitul cu material plastic în cuptorul cu microunde. Aceste mesaje, în mod frecvent cu titlul “Johns Hopkins Cancer News” sau “Johns Hopkins Cancer Update”, sunt atribuite în mod fals lui Johns Hopkins care nu susține conținutul lor. “
Congelarea apei minerale (carbogazoasă sau plată) perturbă mineralele, cum ar fi calciul, care se precipită, ceea ce îl face vizibil în apă sub forma unui praf fin alb, dar nu este o amenințare pentru sănătate. Este doar inestetic. Vă recomandăm să feriți apa de îngheț sau căldură excesivă.
Mit 5: Aproape 50% dintre consumatori nu erau siguri daca apa, sucurile de fructe, piureurile sau băuturile acidulate îndulcite băute din sticle de plastic prezintă un risc general de sănătate.
FAPT: PET-ul este singurul material de ambalaje din plastic utilizate pentru băuturi si cele mai folosite în întreaga lume. PET este complet sigur și respectă toate cerințele legale europene și naționale.
AQUA Carpatica este îmbuteliată in PET, acesta nu conține BPA sau orice componente dăunătoare sau toxice.
Kinvara Carey, director general al Consiliului de Hidratare din Marea Britanie spune:
“Apa este una dintre cele mai sănătoase moduri de a te hidrata și am fi interesați dacă aceste mituri împiedică pe oameni să aleagă apă îmbuteliată din surse naturale, fie la domiciliu sau în deplasare. Aceste mituri sunt îngrijorătoare, deoarece revendicările pe care le fac sunt foarte grave. Oamenii ar trebui să se asigure că apa îmbuteliată și ambalajul său este perfect sigur.”
Sursa: Consiliul Național de Hidratare al Marii Britanii
Niciun comentariu