În luna martie, în București a avut loc a treia ediție a hackathon-ului Innovation Labs. Aceasta este prima etapă din cel mai mare program de pre-accelerare din România, ce vrea să aducă produsele rezultate din idei cu potențial mai aproape de investitori. În urma hackathon-ului din București, cele mai bune 24 de echipe au fost selectate pentru a intra în programul de pre-accelerare organizat de TechLounge, cu sprijinul Orange, Carrefour, Microsoft YouthSpark și Romanian-American Foundation și AQUA Carpatica.
În prima zi, participanții au avut 1 minut pentru a atrage atentia juriului si audienței, urmand ca acestia să strângă voturi pentru idea lor. La hackathon-ul din București au fost prezenți peste 100 de tineri pasionați de tehnologie, care și-au pus ambiția și creativitatea la muncă. În total, 40 de idei din cele aproape 60 înscrise au intrat în Hackathon-ul Innovation Labs dupa primul pitch. Tinerii au fost mentorați, în toate cele 24 de ore de hackathon care au urmat, de antreprenori de top și profesioniști din industria IT&C. Echipele au avut idei de produse care să rezolve probleme și nevoi din arii precum: medicină, securitatea rețelelor, retail, e-commerce, securitatea casei, sport, parcarea mașinilor și altele.
A doua zi după hackathon, echipele au avut la dispoziție 3 minute pentru a-și susține ideile în fața juriului de specialitate. Provocarea pentru fiecare echipă a fost să prezinte, într-un mod succint și convingător, progresul de la idee la un prototip viabil de produs.
Astfel, cele 24 de echipe căștigătoare au plecat acasă cu perspectiva unor oportunități reale de a-și dezvolta viitoare afaceri. Pentru ei urmează 3 luni intense de muncă în care vor avea parte de sesiuni de mentorat cu specialiști din diverse domenii, care le vor oferi oportunitatea să primească răspunsuri la întrebări și să își transforme ideile de startup în realitate. În aceeași perioadă, echipele își vor întâlni mentorii săptămânal, pentru validarea ideilor, feedback constructiv și pentru a învăța mai multe despre inovație în IT, validarea ideilor de prototipuri cu clienţii şi piaţa, strategii de comunicare pentru startup-uri, modele de business şi monetizare, vânzări sau modalităţi de finanţare pentru ideile lor de afaceri.
În luna mai, la Demo Day, echipele își vor prezenta prototipurile finale, urmând ca cele mai convingătoare dintre acestea să fie premiate și să beneficieze în continuare de sprijinul echipei Innovation Labs.
Niciun comentariu