Majoritatea proceselor metabolice din corp se bazează pe apă. Apa contribuie la controlul temperaturii corpului, la lubrifierea încheieturilor, este un bun detoxifiant, are un rol esențial în reglarea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac și asigură buna funcționare a sistemului nervos. Definiția deshidratării este legată de pierderea excesivă a fluidelor din organism, care poate avea o serie de cauze precum lipsa de hidratare, transpirația cauzată de căldura excesivă sau de exercițiile fizice intense, arsuri, consumul de alcool etc.
Atunci când apare senzația de sete, organismul este deja deshidratat cu 1%. Indiferent de cauză, chiar si o pierdere de până la 2% din apa din organism provoacă simptome ale deshidratării care pot influența negativ performanțele sportive. Cei care fac în mod regulat exerciții fizice știu cât de important este să rămână hidratați, mai ales în sezonul cald. O scădere de 2% a hidratării la temperaturi ridicate conduce la o reducere a performanței. Pentru a avea o hidratare corectă, vă recomandăm să aveți întotdeauna o sticlă de apă în rucsacul pentru sală. Pentru un antrenament mai eficient și performanțe mai bune, organismul trebuie hidratat atât înainte, în timpul, cât și după terminarea antrenamentului.
După antrenament, jogging sau o activitate fizică intensă, cea mai bună alegere pentru a reface electroliții (mineralele) pierduți prin transpirație este consumul de apă minerală naturală, nu băuturi care conțin aditivi, zahăr și minerale artificiale.
Apa este cea mai bună băutură cu care să ne hidratăm organimsul pe parcursul exercițiilor fizice solicitante, deoarece este ușor de absorbit de către organism, oferind hidratare intracelulară – mai rapid și natural decât orice altă băutură.
Apele minerale naturale (plate și carbogazoase) pot îmbunătăți rezistența la efort, oferind o capacitate sporită de tampon extracelular. În timpul activității fizice, acestea restabilesc sărurile, facilitează eliminarea deșeurilor de azot și contrabalansează acidoza metabolică, ceea ce este tipic sindromului de efort a sportivilor.
Apele minerale naturale îmbuteliate care conțin bicarbonați naturali pot contribui la reducerea oboselii musculare și, astfel, cresc performanța exercițiilor fizice pe termen scurt. Concentrația mare de ioni de calciu și magneziu din apele carbogazoase natural generează o concentrație mai mare de bicarbonat și alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi ajutor în digestie, prevenirea pietrelor renale și neutralizarea acidului lactic generat în timpul activității fizice.
Datorită conținutului natural de bicarbonați de calciu și de magneziu, dar și datorită calităților excepționale atât apa minerală naturală, natural carbogazoasă AQUA Carpatica, cât și cea necarbogazoasă sunt alegerea potrivită pentru o hidratare sănătoasă pe parcursul antrenamentelor.
Niciun comentariu