Încet, încet sezonul rece își intră în drepturi, iar organismul nostru trebuie să se adapteze variațiilor de temperatură din această perioadă. Pentru a face față cu bine schimbărilor și pentru a ține la distanță răcelile și gripele de sezon este important să acordăm o atenție deosebită sistemului nostru imunitar.
Care sunt factorii care influențează sistemul imunitar?
Există mai mulți factori care contribuie la menținerea unui sistem imunitar stabil, puternic și pregătit să lupte contra bacteriilor și virușiilor, iar unii dintre cei mai importanți factori de care trebuie să ținem cont atunci când să avem grijă de sistemul nostru imunitar sunt:
- Alimentația sănătoasă – adoptarea unei diete bogate în fructe și legume proaspete, cereale integrale și lactate cu un conținut scăzut de grăsimi care să îi asigure organismului necesarul zilnic de vitamine, minerale și proteine.
- Exercițiile fizice regulate – pe lângă faptul că ne ajută să ne menținem în formă, cele 30 de minute de mișcare recomandate în fiecare zi contribuie la reducerea stresului, la îmbunătățirea sistemului cardiovascular și la întărirea sistemului imunitar.
- Controlul greutății corporale – o greutate peste medie inhibă sistemul imunitar, afectează abilitatea globulelor albe de a se înmulți, scade producția de anticorpi și întârzie vindecarea infecțiilor.
- Consumulul moderat de alcool – consumul excesiv de alcool reduce capacitatea celulelor albe de a elimina germenii, de aceea, cu cât consumăm o cantitate mai mare de alcool, cu atât sistemul imunitar este mai scăzut.
- Odihna – respectarea orelor de somn (7 – 8 ore pe noapte) și calitatea acestuia sunt esențiale pentru un sistem imunitar puternic.
- Igiena – bacteriile și germenii se răspândesc foarte ușor prin intermediul atingerilor, de aceea spălatul pe mâini ne poate proteja de numeroase afecțiuni precum răceala sau gripa.
- Relaxarea – stresul poate avea un impact negativ asupra întregului nostru corp. O perioadă foarte stresantă poate slăbi sistemul imunitar, de aceea este recomandat să evităm pe cât posibil factorii declanșatori ai stresului și să luăm parte la activități care ne ajută să ne relaxăm.
- Consumul regulat de lichide – apa este un lichid vital care ajută la buna funcționare a organismului uman. O hidratare corectă are efecte benefice asupra sistemului imunitar, deoarece contribuie eliminarea toxinelor și la oxigenarea completă a celulelor corpului. Apa le permite rinichilor să îndepărteze rezidurile și să atragă substanțele nutritive.
În cazul în care nu consumați suficiente lichide, toxinele se acumulează și slăbesc sistemul imunitar. De asemenea, apa ajută la producerea limfei, lichidul care transportă celulele albe din sânge și alte celule ale sistemului imunitar pentru a ajuta organismul în lupta împotriva bolilor.
Datorită conținutului scăzut de sodiu (0,78 mg/l), AQUA Carpatica este ideală pentru un regim alimentar sărac în sodiu, ajutând în același timp și la echilibrarea sistemului imunitar.
Niciun comentariu