Tuturor ne place să mănâncăm bine. Avem, de asemenea, grijă să mănâncăm sănătos. Dar v-ați gândit vreodată că apa are un rol major în dieta noastră? Există apă și există apa perfectă; deoarece nu toate apele sunt la fel.
Care este rețeta perfectă pentru apă?
Primul lucru important în ceea ce privește apa e că trebuie să fie naturală. Nu făcută de om, nu purificată, nu îmbogățită; ci exclusiv naturală, care vine din pământ.
Este de asemenea important să vină de la o singură sursă, verificată și pură. Nu din surse multiple, amestecate, care nu pot fi verificate individual. Există și alți factori majori care descriu apa perfectă.
Să vedem care sunt cei mai importanți:
Pură, fără chimicale nocive
Mai întâi de toate ne dorim să bem o apă pură, nu o apă care conține îngrășăminte. Există un astfel de lucru în apele îmbuteliate? Da, din păcate, se poate întâmpla.
Nu se vorbește despre despre aceși compuși, ei sunt fără gust și fără miros, nu sunt înscriși pe etichete, dar ei există în apă: este vorba despre nitrați.
Compuși chimici utilizați în agricultură, buni pentru plante, dar dăunători pentru om, nitrații sunt substanțe găsite în apele subterane și acvifere. Noi îi găsim în natură și sunt utilizați în agricultură. Datorită utilizării masive, se poluează acviferul, și, astfel, nitrații intră în apă îmbuteliată.
Aceștia sunt fără gust, inodori și incolori, și sunt de obicei nu listați pe etichete.
NITRAȚII sunt oxidanți puternici. Aceștia sunt substanțe nedorite, dăunătoare pentru sănătatea umană.
Ingestia unei cantități mari de nitrați poate avea consecințe grave: tensiune arterială mare, disfuncții ale sistemului circulator și ale glandelor tiroide, cefalee, urticarii, intoxicații, cianoză severa, si, în timp, chiar și unele tipuri de cancer.
Sugarii sunt mult mai expuși decât adulții. Mai ales copiii sub sub 6 luni se pot îmbolnăvi grav dacă sunt expuși la nitrați.
În multe țări din Europa, legislația spune că limita maximă a conținutului de nitrați în apă pentru sugari trebuie să fie mai mică de 10 mg/l NO3, în timp ce limita pentru adulți este de 50 mg/l.
În România nu există o reglementare specifică privind nitrații și sugarii, ea fiind stabilită tot la 50 mg/l!
Nitrații ar putea fi dăunători pentru copii, dar ei pot fi, de asemenea dăunători pentru viitoarele mame. Există o corelație dovedită între malformații congenitale și nivel ridicat de nitrați în organismul viitoarei mame. Cercetatorii de la Universitatea din Texas au dat publicității un studiu care a examinat relatia dintre expunerea prenatală la nitrații din apa potabilă și anumite defecte de naștere. Ei au descoperit ca un aport mai mare de azotat de apă a fost asociat cu mai multe defecte de naștere. Concluzia a fost că gravidele și mamele care alăptează ar trebui sa evite apa potabilă având un nivel de nitrați mai mare de 10 mg/l NO3.
Mai puțin sodiu
Cele mai multe ape minerale conțin sodiu: unele dintre ele mai mult, altele mai puțin.
După cum știm, sarea sau de clorura de sodiu este un mineral esențial organismului, dar numai în cantități limitate, pentru că altfel există anumite riscuri ca apariția bolilor cardiovasculare. Dietele noastre moderne conțin cantități alarmante de sodiu, astfel încât limitarea aportului este esențială pentru un stil de viață sănătos.
Recomandarea medicilor atât pentru persoanele hipertensive cât și pentru cei cu boli cardiovasculare este de a consuma apa cu un conținut de sodiu de mai mic de 20mg /l.
Bebelușii si copii au nevoie de o cantitate foarte mică de sodiu, ca urmare, și apa destinată lor ar trebui să aibă o cantitate cât mai mică de sodiu, orice exces poate fi dăunător. Organismul unui bebeluș este fragil, iar rinichii sunt printre cele mai vulnerabile organe.
Apele minerale natural carbogazoase
Există ape minerale natural carbogazoase și ape carbogazificate artificial. În timp ce apele minerale naturale sunt sănătoase, apele carbogazificate artificial poate dăuna stomacului.
Care este diferența?
Apele minerale natural carbogazoase apar în izvoare de ape minerale care au o emisie naturală de carbonat de calciu și carbonat de magneziu. Dioxidul de carbon (CO2) prezent în mod natural în apă stimulează digestia și metabolismul și oferă un gust plăcut.
Concentratia mare de ioni de calciu și magneziu în apele minerale natural carbogazoase generează o concentrație mai mare de bicarbonat, creând beneficii ale sănătății, cum ar fi ajutor pentru digestie, prevenirea calculilor renali și neutralizarea acidului lactic generat în timpul activității fizice.
Apele ARTIFICIAL carbogazificate nu conțin bicarbonați naturali!
Includerea dioxidului de carbon artificial creează un mediu dur în sistemului digestiv si de fapt crește eliberarea de aciditate gastrică, care, în cele din urmă duce la hipertensiune arterială, ulcer, presiune asupra diafragmei și altele.
De asemenea, dioxidul de carbon artificial dă un gust amar, acru și neplăcut.
Minerale
Există apele naturale și ape purificate. Apele minerale naturale sau de izvor conțin minerale precum calciu si magneziu, sunt neprelucrate și neatinse de tehnologie.
Apele purificate nu mai conțin nimic, astfel încât putem spune că sunt moarte. De obicei, este apă de la robinet obișnuită, purificată artificial.
Mai mult Calciu
Calciul este elementul mineral cel mai prezent în organism și se concentrează în oase, dinți, tendoane, și unghii, dar și în nucleul celulei. Calciul este important deoarece asigură bătăile inimii, ajută sistemul nervos, asigură transmiterea impulsurilor nervoase. Calciul este implicat în mai multe procese metabolice esențiale, cum ar fi coagularea sângelui, reglarea permeabilității membranelor celulare, limitarea proceselor alergice, stimularea secreției gastrice, metabolizarea fierului, utilizarea eficientă a vitaminei B12 și eliberarea de hormoni.
Printre bolile cauzate de deficiența de calciu sunt rahitism, osteoporoză, spasme musculare, stare de confuzie și slăbiciune, insomnie si iritabilitate.
Medicii recomanda un aport zilnic de calciu între 800 și 1200 mg pentru adulți, atât din alimente (produse lactate, soia, tofu, alune, nuci, broccoli, sardine, somon), dar și din apele minerale naturale.
Mai mult Magneziu
Magneziul este esențial pentru sănătate. Aceasta ajută la menținerea stării de bine atât fizice și psihologice de bine, pentru că joacă un rol important în procesele metabolice cum ar fi producerea de energie, acid și sinteza proteinelor, în relaxarea musculară, în prevenirea diabetului și pietre la rinichi și a bunei funcționări generale a metabolismului. Magneziul joacă un rol important în metabolizarea vitaminii C și în reglarea temperaturii corpului, dar aceasta este, de asemenea, un factor general de regenerare, deoarece întârzie îmbătrânirea și întărește sistemul imunitar.
Lipsa de magneziu provoacă hyperemotivitate, dureri de cap, tremurături, amețeli, insomnie, spasme și amorțeală a extremităților”, dureri osoase, alergii și scăderea imunității.
Sistemul cardiac este de asemenea afectat de lipsa de magneziu, deoarece este esențial în reglementarea batăii de inimă.
Aportul de magneziu necesar poate fi completat, de asemenea, de o apă minerală natural carbogazoasă bogată în magneziu.
Recomandarea medicilor pentru adulți este de a asigura o cantitate zilnică de magneziu între 300 și 350 mg sau 6 mg/kg, atât din alimente (varză, sfeclă, prune, semințe de dovleac, banane) și din apele minerale naturale.
Gust minunat, fără post-gust
Pentru că sunt bogate în minerale, în cazul în care echilibrul nu este ideal, apele minerale pot fi dulci sau sărate, acre sau amare sau… pur și simplu curate și pure, cu un gust delicios și nici un post-gust.
Mai mult calciu înseamnă un gust mai dulce, mai mult magneziu poate da un gust amar, mai mult sodiu este, firesc, mai sărat, iar apele îmbogățite artificial pot fi acre.
Dar exact proporția ideală din fiecare mineral da un gust fin, excelent, fără post-gust.
pH alcalin în mod natural
Termenul de apă alcalină se referă la pH-ul apei. Scara pH-ului se măsoară de la zero la 14, cu 7 ca punctul neutru, de mijloc. Lichidele cu un pH de 1 sunt foarte acide, iar lichidele cu un pH de 13 sunt foarte alcaline. Sângele uman are un pH de aproximativ 7,4 – ușor alcalin. Este esențial pentru corpul nostru pentru a menține pH-ul într-un interval apropiat de această valoare.
În prezent, se pare că toată lumea spune că apa alcalină este cea mai bună alegere pentru metabolism. Cu toate acestea, apa alcalinizată artificial (ionizare cu ajutorul unui proces numit electroliză) nu înseamnă că de fapt lucrează la alcalinizarea corpul dumneavoastră. Singurul lucru care neutralizează acidul este alcalinitatea, nu apa alcalină în sine. Trebuie să existe minerale alcaline în apă – pentru început – pentru a produce alcalinitate în apă.
De asemenea, prin utilizarea ionizatorului nu înseamnă că apa este acum mai bună: puritatea sursei rămâne o parte importantă a calității apei. Acesta poate fi nesigură, deoarece ionizatoarele alcaline nu elimină și contaminanții toxici.
Deci, atunci când alegeți o apă alcalină, alegeți una natural alcalină, nu obținută prin dispozitive făcute de om.
Beneficii cheie pe scurt pentru Apa Perfectă
- Apa naturală, nu prelucrată sau purificată
- Venind de la o sursă verificată, unică
- Pură în mod natural – FĂRĂ NITRAȚI
- Conținut scăzut de sodiu
- Minerale naturale și electroliți
- Gust catifelat, plăcut
- Natural alcalină
Niciun comentariu