În fiecare an, pe data de 29 septembrie, este marcată Ziua Mondială a Inimii, iar prin acest eveniment Organizația Mondială a Sănătății își dorește să atragă atenția asupra faptului că bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate în Europa atât în rândul bărbaților, cât și în rândul femeilor.
În lupta contra afecțiunilor cardiovasculare, unul dintre cei mai importanți factori este prevenția. Adoptarea unui stil de viață sănătos prin activitate fizică regulată, alimentație echilibrată, hidratare corectă, renunțarea la tutun, consumul moderat de alcool și controalele medicale periodice pot avea un impact pozitiv asupra stării de sănătate a inimii.
Cum poate preveni hidratarea apariția bolilor cardiovasculare?
Când organismul uman este hidratat corespunzător, sângele este alcătuit în proporție de 94% din apă, iar atunci când acesta este deshidratat, în special pentru o perioadă lungă de timp, sângele devine mai gros și îngreunează circulația sângelui, contribuind astfel la creșterea tensiunii arteriale. Pe lângă acest lucru, prin deshidratarea organismului este crescută producția de colesterol pentru a preveni pierderea suplimentară a lichidului din celule.
Astfel, un consum regulat de lichide asigură buna funcționare a întregului organism uman și contribuie la menținerea sănătății inimii prin prevenirea apariției a doi factori importanți de risc precum hipertensiunea arterială și nivelul ridicat al colesterolului din sânge.
Cum pot influența mineralele din apa minerală naturală carbogazoasă starea de sănătate a inimii?
Apa este cel mai recomandat lichid pentru o hidratare optimă a organismului și nu poate fi substituită de niciun alt lichid. De asemenea, o apă cu un conținut bogat de minerale naturale contribuie la completarea necesarului zilnic de minerale esențiale sănătății inimii precum calciu, magneziu și potasiu.
Calciu, alături de magneziu, are un rol important în buna funcționare a sistemului cardiovascular, prin asigurarea bătăilor regulate ale inimii, dar și a sistemului nervos, fiind un remediu împotriva insomniilor și esențial în transmiterea impulsurilor nervoase. De asemenea, acesta este implicat în multiple procese metabolice precum: coagularea sângelui, reglarea permeabilității membranelor celulare, limitarea proceselor alergice, stimularea secreției gastrice, metabolizarea fierului, utilizarea eficientă a vitaminei B12 și eliberarea hormonală.
Magneziul este un element mineral esențial pentru sănătatea organismului. Alături de calciu și fosfor, contribuie la menținerea unei stări de bine atât fizice, cât și psihice pentru că joacă un rol important în procesele metabolice precum producerea de energie, sintetizarea acizilor și proteinelor, are rol în relaxarea musculaturii, previne diabetul și pietrele la rinichi și reglează metabolismul. Lipsa magneziului din organism poate afecta sistemul cardiac, fiind esențial în reglarea bătăilor inimii și ducând la apariția palpitațiilor și a anginei pectorale.
Potasiul reprezintă un mineral (metal) alcalin care are un rol important în organismul uman: menține echilibrul electrolitic al organismului și susține activitatea cardiacă, stimulând inima să bată cu frecvență regulată. De prezența lui depinde atât buna funcționare a inimii, cât și a creierului. Potasiul este un reglator al tensiunii arteriale, dar și al greutatii corporale, deoarece extrage sodiul din celule, fapt ce reduce volumul de lichide din organism. Totodată, acesta activează funcția renală și participă la reacțiile chimice care implică proteinele și glucidele, stimulând secreția de insulină. Potasiul este deosebit de important în dieta celor care se confruntă deja cu afecțiuni cardiace și care trebuie să acorde o mare importanță dietei, mai ales dacă tratamentul include medicamente diuretice care pot favoriza pierderii de potasiu din organism. De asemenea, un regim bogat în potasiu poate afecta pozitiv și nivelul colesterolului.
AQUA Carpatica este o apă minerală naturală, natural carbogazoasă (CO2 100% natural), hidrogencarbonatată, magneziană și calcică, lipsită de indicatori fizico-chimici și microbiologici de impurificare și este o alternativă sănătoasă pentru hidratarea corespunzătoare a persoanelor care vor să aibă grijă de sănătatea inimii lor. Conținutul bogat de calciu, magneziu și potasiu poate compensa deficitul de minerale din organism.
În plus, lipsa nitraților detectabili și nivelul foarte scăzut de sodiu sunt calități importante care o recomandă pentru consumul destinat persoanelor care urmează un regim sărac în sodiu, cum sunt persoanele care suferă de tensiune arterială.
Niciun comentariu