În mod natural, vă doriți ce este mai bun pentru familia voastră, mai ales pentru noul-născut. Deci, de ce nu începeți cu apa?
Apa este prima substanță externă cu care copilul dumneavoastră vine în contact, primul aliment după laptele matern, așa că ar trebui să fie cel mai pur și cel mai sigur care poate exista.
Alegerea apei este la fel de importantă ca și laptele formulă (praf)
Din punctul de vedere al alimentelor pentru copii, apa este cel puțin la fel de importantă ca și laptele formulă pentru sugari pe care îl alegeți. Acest lucru se datorează faptului că aceasta poate conține, în afară de sodiu, calciu, magneziu și alte săruri, o componentă care nu este menționată pe etichetă: azotații.
Nitrații și nitriții sunt componente naturale ale solului și fac parte din ciclul de azot. Aceștia apar în urma mineralizării substanțelor organice azotoase provenite de la plante și animale. Nitrații sunt parțial absorbiți de către rădăcinile plantelor și sunt materii prime pentru sinteza proteinelor și a altor compuși ai azotului. Excedentul contaminează apele subterane freatice, și pot fi găsiți în râuri, lacuri sau ape subterane.
Buni pentru plante, dar nu pentru oameni, pentru un adult, nitrați s-ar putea să nu fie dăunători; pentru copii, ei sunt cu siguranță! Insipizi, incolori și inodori, nitrații se găsesc în aproape orice apă îmbuteliată de pe piață.
Nou-născuții sunt cei mai vulnerabili în ceea ce privește contaminarea cu nitrați, deoarece flora lor micro-bacteriană nu este încă dezvoltată pentru a lupta cu ei. Nitrații sunt derivați ai azotului, care pot fi găsiți în circuitul natural al apei, iar, odată ce sunt ingerați, nitrații sunt transformați în nitriți – mult mai toxici decât azotații, după contactul cu micro flora bacteriană a stomacului. Ingerarea unei cantități mai mari decât cea permisă poate avea următoarele consecințe: de la probleme gastrice, diaree infecțioasă, urticarie și erupții cutanate – la methemoglobinemie.
Methemoglobinemia este cea mai periculoasa afectiune pe care contaminarea cu nitrati la sugari o poate genera – afectiune cunoscuta si drept “blue baby syndrome” (“sindromul albastru al nou-nascutului”). Aceasta se manifestă întâi prin probleme respiratorii din cauza circulației inadecvate a oxigenului prin sânge, ducând rapid la asfixiere, ulterior, la moartea bebelușului. De aceea este atât de important ca hrana sugarilor să fie preparată cu o apă cu un conținut cât mai scăzut de nitrați.
Nitrații, un factor implicat în toate tulburările de mai sus, sunt cel mai adesea ingerați de sugari și copii prin apa de băut cu o concentrație prea ridicată de nitrați. Este necesar să menționăm că apa fiartă pentru prepararea laptelui pentru sugari nu este o soluție, dimpotrivă, crește și mai mult concentrația de nitrați și, implicit, toxicitatea.
Potrivit medicilor, nitrați și nitriți sunt un pericol important nu numai pentru sugari, ci și pentru copiii până la vârsta de 10 ani și chiar și pentru adulți. Riscul este ridicat nu doar pentru intoxicație, dar chiar și pentru fenomene mai rapide, cum ar fi urticaria cauzate de nitrați și nitriți.
Mai grav, ele pot interfera în activitatea tiroidei, care coordonează tot metabolismul.
Legislația în unele țări ale Uniunii Europene afirmă că limita maximă a conținutului de nitrați în apă pentru sugari trebuie să fie mai mică de 10 mg/l NO3, în timp ce limita de adult este de 50 mg/l.
AQUA Carpatica apa minerală naturală plată are conținutul de NO3 extrem de mic (0.8mg/l Băjenaru) fiind cea mai sigură pentru copilul tău.
De asemenea, are un conținut infim de sodium (0.75 mg/l), așa cum este recomandat de pediatri pentru copii, astfel încât acesta poate fi utilizat pentru prepararea laptelui praf.
Un comentariu
O aplicație super tare pe măsura brandului Aqua Carpatica!