Ne face plăcere să anunțăm că brandul AQUA Carpatica este partener Auchan în programul de colectare a uleiului alimentar uzat care va fi colectat și transformat în biocombustibil/

Pentru a contribui la un viitor sustenabil, Auchan România, alături de AQUA Carpatica, Fairy și Floriol extinde programul de colectare a uleiului uzat în toate cele 33 hipermarketuri proprii din 18 județe. Pornit inițial în două hipermarketuri din București – Drumul Taberei și Crângași, programul pilot a înregistrat rezultate semnificative în ultimele patru luni, în magazine fiind colectați peste 150 de litri de ulei uzat.

 

1 singur litru de ulei alimentar uzat aruncat în canalizare poluează 1 milion de litri de apă (sursa: https://www.icdv.ro/persoane-fizice/)

 

Decizia Auchan România de a dezvolta acest program contribuie la inițiativa organizațiilor ecologiste, alertate de efectele negative asupra mediului: 1 singur litru de ulei alimentar aruncat în canalizare poluează 1 milion de litri de apă, acesta reprezentând cantitatea necesară unui adult pentru a supraviețui timp de 14 ani.

 

Programul național de colectare  se adresează tuturor consumatorilor casnici care, potrivit unui studiu realizat de Agenția Națională pentru Protecția Mediului, sunt cei mai mari generatori de ulei alimentar uzat. Conform aceluiași studiu, 99% din cantitatea de ulei uzat ajunge în canalizările orașelor. Acest comportament are consecințe dăunătoare asupra solului și apelor care au nevoie de zeci de ani pentru a se regenera.

 

În plus, specialiștii în protecția mediului subliniază faptul că aruncarea uleiului alimentar uzat în mod necorespunzător – în chiuvetă sau pe canalizare, înfundă și corodează țevile, costurile de întreținere și curățare a stațiilor de epurare întorcându-se tot în buzunarul consumatorului casnic.

 

Cum se poate colecta uleiul folosit în magazinele Auchan?

Pentru a se alătura inițiativei de responsabilizare, consumatorii trebuie să parcurgă următorii pași:

 

  1. Să colecteze uleiul folosit, după răcire, într-un recipient transparent de plastic. Pentru ca procesul de reciclare să se poată derula într-un mod optim, este important ca uleiul să fie strecurat și neamestecat cu alte deșeuri. Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.
  2. Să colecteze minim 0,5 litri de ulei uzat (sau multiplu de 0,5l) și să aducă recipientele în magazinele Auchan la Servicii Clienți.
  3. În funcție de cantitatea predată, clienții vor fi răsplătiți de către partenerii Auchan, pentru nivelul de reponsabilitate de care dau dovadă, cu apă minerală naturală plată AQUA Carpatica, detergent de vase sau ulei de floarea soarelui.

 

 

 

Acest program vine ca o continuare firească a inițiativelor pe care le-am derulat de-a lungul anilor pentru protejarea mediului înconjurător și pentru promovarea unui stil de viață sănătos prin alimentație și sport. Împreună cu  partenerii noștri AQUA Carpatica, Fairy și Floriol, ne dorim să încurajăm clienții să ne urmeze în număr cât mai mare în acest gest de responsabilitate socială și împreună să reușim să colectăm 10.000 de litri până la finalul anului 2020. Le mulțumim partenerilor implicați în acest proiect și îi asigurăm pe clienții noștri că vom veni în întâmpinarea lor și cu alte soluții pentru a-i sprijini în acțiunile lor de responsabilitate socială”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan România.