Tocmai insusirile care fac AQUA Carpatica atat de buna pentru consumul zilnic o fac si vulnerabila la factorii externi: continutul de minerale, sticla care ii protejeaza continutul lipsit de flora microbiologica si calitatile sale fizice. In plus, sunt anumite contexte in care calitatile apei sunt diferite.
Pentru a minimiza efectele factorilor exteriori asupra calitatilor si pentru cele mai bune rezultate, AQUA Carpatica va ofera cateva sfaturi pentru pastrarea si utilizarea optima a apei imbuteliate, fie ca e vorba de apa plata sau de cea carbogazoasa:
1. Apa imbuteliata nu se fierbe
Multe mame fierb apa pentru bebelusi inainte de a le pregati biberoanele de lapte. In cazul apei plate, acest lucru nu este necesar pentru ca apa este deja filtrata si pura din punct de vedere microbiologic. Prin fierbere, calciul din apa se precipita si ramane pe peretii vasului si nici bebelusii nu mai pot beneficia de o apa echilibrata din punct de vedere al continutului mineral.
2. Apa trebuie ferita de inghet
Atunci cand ingheata o apa minerala (fie plata, fie carbogazoasa), lantul mineralelor se altereaza si cauzeaza precipitarea calciului. Din punct de vedere al calitatilor sale, ea ramane buna de baut, dar va deveni tulbure si inestetica.
4. Apa nu se depoziteaza in soare
Ambalajele de plastic se depoziteaza la temperaturi sub 25 de grade, iar o apa desigilata, chiar daca este in pahar, nu se tine in caldura sau in soare deoarece in contact cu mediul extern isi pierde proprietatile si poate dezvolta flora microbiologica.
5. Copiilor sub 3 ani nu le este recomandat consumul de apa carbogazoasa
Copiii sub trei ani au un organism sensibil si sistemul lor digestiv nu este complet format. Concentratia de minerale din apa carbogazoasa este mult mai mare si poate fi peste limitele admise pentru posibilitatea lor de a le procesa.
6. Apa nu se bea din sticla
In afara de cazurile in care va aflati pe strada sau intr-un loc fara pahare, consumul de apa direct din sticla contamineaza gura sticlei cu flora microbiologica proprie cavitatii bucale, putand cauza aparitia unui miros neplacut in cateva ore. De aceea, de multe ori, vi se pare ca apa capata miros sau gust deranjant.
7. In cazul in care depuneti efort prelungit, nu beti apa cu CO2 artificial
In timpul efortului, corpul nostru pierde apa, dar si multe saruri minerale. Cea mai rapida metoda de a le reface este prin consumul de apa minerala. Cea cu dioxid de carbon are concentratii mai mari de saruri. Sunt recomandate apele cu CO2 natural (de la sursa) – asa cum este AQUA Carpatica – deoarece acestea nu cauzeaza aciditate, rehidratand si refacand rapid organismul dupa efort.
Articol preluat de pe Ziare.com
7 comentarii
Punctul 7 e chiar util! 🙂 O sa fiu mai atenta la ce fel de apa minerala beau! 🙂
Roxana, avand in vedere ca suntem peste 60% apa (cu cat esti mai tanar, cu atat mai multa apa), noi consideram ca este extrem de important ce fel de apa ne hidrateaza si devine parte din noi. Ne bucuram ca ai gasit informatii interesante si te mai asteptam pe blog! 🙂
cum adica co2 de la sursa naturala e mai bun decat ala la butelie ?? co2 e co2 nu conteaza de unde vine.
Am dori sa te contrazicem cu asta – CO2 de la sursa imbogateste apa minerala deja carbogazoasa si nu este un dioxid de carbon agresiv, ci unul de provenienta mofetica. Astea inseamna ca imbogatirea apei minerale va fi naturala, iar reactiile chimice vor fi identice ca cele din adancul izvorului. In cazul dioxidului artificial (captat, de regula, din fermentare), reactia va fi una de scurta durata, iar in prezenta acidului gastric se desprinde, creand aciditate.
Te provocam sa incerci AQUA carbo, cea cu capac negru si sa ne spui daca simti ca atunci cand bei ceva acidulat (spre exemplu un suc carbogazos). Vom scrie un articol amanuntit despre asta in curand. Multumim pentru intrebare!
CAT DE NE/SANATOASE SUNT FLUORURILE DIN APA?
Fluorul este o substanta foarte nesanatoasa, se poate spune ca in cantitati prea mari pentru organism este considerata o otrava. Cantitatea maxima admisa este de 1mg/l, dar trebuie luat in calcul faptul ca mai poate fi ingerat si din alimente sau alte surse. AQUA Carpatica are sub 0.1mg/l.
[…] articol anterior v-am semnalat cateva dintre greselile care se pot face in legatura cu apa minerala plata sau […]