Când vine vorba de hidratare, suntem convinși că nimic nu este mai sănătos și mai natural decât apa naturală care provine din zone protejate. În funcție de nevoile dvs., există mai multe opțiuni în piață care promit „o hidratare optimă“ sau „cea mai gustoasă băutură naturală“, ”fără aditivi” etc, dar, cu toate acestea, nu toate sunt la fel de bune pentru sănătate.
Bauturi dulci, carbogazoase
Acestea deteriorează dintii, în special cele carbogazoase, dar nu din cauza CO2 adăugat în mod artificial, dar din cauza zahărului pe care le conțin și a altor acizi, punând astfel presiune pe aportul de calorii fără valori nutriționale, dar și duc la creșterea riscului de diabet zaharat și obezitate.
Sucurile dietetice, deși acestea pretind să aibă nu conțină zahăr, ci doar îndulcitori, contribuie la păstrarea poftei de dulce activă, iar, împreună cu efectele CO2 adăugat în mod artificial, nu sunt o variantă sănătoasă. Adăugarea artificială de CO2 creează condiții dure în întregul sistem digestiv și crește eliberarea acidității gastrice, ducând în final la hipertensiune, ulcere, presiune pe diafragmă.
Suc de fructe
Presupunând că aveți siguranța că au conținut de fructe 100%, o porție (150 ml) ar trebui să fie ok deoarece conține minerale și vitamine la fel ca o porție din cinci de fructe și legume care ar trebui consumate în fiecare zi, în stare proaspătă, dar rețineți că un suc are mai putine fibre și acestea conțin zahăr. Zahărul natural în suc de fructe ar trebui să fie adăugat la calcul împreună cu alimentele și băuturile îndulcite ca fiind tot zahăr.
Băuturi sportive
Băuturi sportive care spun că îmbunătățesc performanțele atletice și de recuperare oferă energie și înlocuiesc fluidele și electroliții – sodiu, potasiu, magneziul, calciul etc – pierdute în timpul exercițiilor fizice, cu toate acestea cele mai multe dintre ele conțin o cantitate șocantă de zahă, iar acest lucru nu le face nu la fel de bune pentru organism ca apa naturală carbogazoasă pentru o persoană activă, nu un atlet de performață. Ceea ce funcționeaza pentru sportivi ar putea să nu fie optim pentru oamenii obișnuiți care fac sport pentru menținerea condiției fizice (la sală, jogging, tenis etc), deoarece zahărul suplimentar nu este de obicei consumat prin activitatea fizică. În 2012, BMJ a găsit o „lipsă izbitoare de dovezi“ pentru orice pretenție legată de bauturi sportive.
Suc de sfecla roșie
Noul venit în categoria băuturilor sănătoase la modă, sucul de sfeclă roșie are avantajele sale, la fel ca orice suc de legume. Dar beți cu moderație: conținutul de zahăr este același lucru cu o portocală și alte sucuri de fructe. Acesta conține, de asemenea, o mare cantitate de nitrați, substanțe care sunt legate cu un risc crescut de cancer la stomac și a altor posibile afecțiuni.
Smoothieuri
Fie din iarbă de grâu, spanac, fructe de pădure sau orice altceva preferați sau aveți nevoie, piureurile trebuie să fie considerate alimente lichide mai degrabă decât o băutură, deoarece acestea conțin aceeași cantitate de calorii și zaharuri ca fructele sau legumele pe care acestea din care acestea sunt făcute. Procentul de apă conținut este esențial pentru hidratare precum apa pe o adăugați la acestea. Din moment ce alegeți deja alimente organice sau cât mai sănătoase posibil, ar trebui să ia în considerare adăugarea de apă minerală pentru mineralele naturale suplimentare și CO2 natural, care este legat de molecule, nu a fost adăugat în mod artificial.
Apa minerală naturală carbogazoasă conține bicarbonați naturali care s-au dovedit că au efecte benefice asupra sănătății. Bicarbonații sunt necesari pentru digestie; ele schimbă echilibrul de acid / bază, precum și pH-ul sângelui și a tuturor fluidelelor biologice.
Concentrația mare de ioni de calciu și magneziu furnizate de natură în apa minerală naturală carbogazoasă generează o concentrație mai mare de bicarbonat, creând beneficii de sănătate, cum ar fi îmbunătățirea digestiei, prevenirea pietrelor la rinichi, și neutralizarea acidului lactic produs în timpul activității fizice.
Niciun comentariu