In fiecare an, pe 7 aprilie este Ziua Mondiala a Sanatatii si marcheaza ziua infintarii Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in 1948. In fiecare an, aceasta zi este privita ca o oportunitate de a atrage atentia asupra unei probleme majore de sanatate la nivel global. OMS organizeaza evenimente internationale, regionale si locale in tema cu tema aleasa in fiecare an.
In acest an, tema sub care se va desfasura ziua este tensiunea arteriala, mai exact hipertensiunea.
Despre tensiunea arteriala
Tensiunea arteriala crescuta – cunoscuta ca hipertensiune – creste riscul atacurilor de cord sau cerebrale si a blocajului renal. Netinuta sub control, hipertensiunea poate cauza orbire, aritmii si boli ale inimii. Riscul dezvoltarii acestor afectiune creste in prezenta altor factori de risc precum diabetul.
Unul din trei adulti sufera de hipertensiune si proportia tinde sa creasca odata cu inaintarea in varsta: de la 1 la 10 persoane intre 20 si 30 de ani, la 5 din 10 la persoanele de peste 50 de ani. Cu toate acestea, hipertensiunea poate fi prevenita si tratata, drept dovada ca in tarile unde afectiunea este luata in serios, prevenita si tratata la timp, s-a constatat o scadere a numarului deceselor cauzate de bolile de inima.
Puteti reduce riscurile aparitiei hipertensiunii prin:
– reducerea cantitatii de sare
– reducerea consumului de alcool
– o dieta echilibrata
– activitati fizice regulate
– mentinerea greutatii corporale
– evitarea fumatului activ sau pasiv
Scopul OMS pentru 7 aprilie este sa:
– creasca constientizarea asupra cauzelor si consecintelor hipertensiunii
– sa ofere informatii despre prevenirea hipertensiunii si a complicatiilor asociate
– sa incurajeze adultii sa-si verifice tensiunea si sa urmeze sfaturile medicilor
– sa incurajeze auto-preventia
– sa faca accesibila masurarea tensiunii
– sa propuna autoritatilor sa creeze programe proprii de constientizare.
Unul dintre beneficiile consumului de apa minerala plata este si prevenirea cresterii tensiunii arteriale, in special o apa saraca in sodiu. Calciul din apa, mai rapid de asimilat in organism are un efect benefic asupra presiunii sangvine. Magneziul, de asemenea continut in apa minerala, este un vasodilator natural. In conditiile unei deficiente de magneziu, se observa o crestere a nivelului de calciu in celulele peretilor vasculari, ceea ce creste contractilitatea si efectul constrictor al unor substante. In plus, hidratarea eficienta mentine sangele sanatos si suficient de fluid.
AQUA Carpatica are o concentratie de sodiu de 0.8 mg/l, fiind recomandata in cazul hipertensiunii arteriale si o combinatie echilibrata intre calciu si magneziu care ajuta la sanatatea inimii si a vaselor de sange.
Niciun comentariu