Voluntarii echipei Cycling Romania vor porni pe biciclete luni, 24 iunie, ora 11.00, din Călărași și Oravița, pentru a investiga trasee de pe malul românesc al Dunării. Cei 32 de tineri voluntari români și bulgari vor investiga trasee de cicloturism din 7 județe din zona Dunării, pe o distanță de aproximativ 800 de km, în perioada 24 iunie – 9 iulie. În total, cumulat, ei vor parcurge peste 5.000 km.
„În acest moment, malul românesc al Dunării nu există pe harta de cicloturism a Europei, deși reprezintă mai mult de o treime din lungimea totală a fluviului. În Europa, potrivit Euro Velo, cicloturismul generează venituri de 44 miliarde euro anual, iar ruta Dunării Passau – Viena (cel mai renumit sector) este parcursă anual de 1,5 milioane de turiști. Ceea ce lipsește, în primul rând, este o sursă credibilă de informații despre trasee și asta ne propunem să oferim ca rezultat al acestui tur de investigare: un portal, în română și engleză, cu toate informațiile colectate.”, a declarat Mircea Crisbășanu, coordonatorul proiectului. “Acesta este doar începutul. Ținta noastră este ca Turul Dunării să devină un eveniment anual, iar investigarea malului românesc să continue anul urmator cu Dobrogea și Delta”, a adăugat Mircea.
În prima săptămână a Turului, tinerii vor aduna informații despre trasee care se pot parcurge cu bicicleta și gradul lor de dificultate. În plus, vor căuta povești despre oameni și gospodăriile lor, despre obiective turistice și unități de cazare și despre zonele cu peisaje deosebite de pe malul românesc al Dunării. În a doua săptămână, între 30 iunie si 9 iulie, voluntarii se vor afla la Portul Cultural Cetate, unde vor avea loc prezentări, dezbateri și diverse evenimente culturale. În timpul acestei săptămâni, informațiile culese de grupul de voluntari vor fi organizate pentru a fi prezentate pe un portal național care va promova România drept destinație pentru cicloturism. România va fi, astfel, așezată pe harta europeană a cicloturismului, prin crearea portalului în română și engleză. Cum va arăta portalul puteți vedea aici. Portalul va fi lansat într-o primă variantă în luna septembrie, după ce vor fi centralizate toate informațiile colectate de pe teren.
Bicicliștii din localitățile prin care vor trece voluntarii se pot alătura acestora dacă dispun de echipamentul necesar pentru a parcurge traseul în siguranță (purtarea căștii de protecție este obligatorie). În cazul în care doriți să faceți acest lucru, puteți contacta Asociația ROI la ioana@aroi.ro . Detalii despre calendarul activităților și traseele care vor fi parcurse puteți citi pe site-ul http://turuldunarii.cyclingromania.ro/
Turul Dunării este organizat de către Asociația ROI (www.aroi.ro ) și Cycling Romania, cu sprijinul Programului Uniunii Europene „Tineret în acțiune”, Ministerului Tineretului și Sportului, Fundației pentru Poezie Mircea Dinescu, Nokia, Hotel Călărași, Domeniul Greaca, Casa Comana, F64, Evo GPS, Iiana, Parcul Național Porțile de Fier, Direcția Silvică Caraș Severin și Primăria Oravița.
AQUA Carpatica iubește mersul pe bicicletă și îi încurajează pe toți cei care găsesc trasee interesante din țară pentru a se bucura de beneficiile acestui sport și susține acest proiect. Vă invităm să-i urmăriți pe traseul parcurs și să descoperiți noi obiective turistice de vizitat pe bicicletă.
Plus ca ne place la nebunie logo-ul lor! 🙂
3 comentarii
un singur lucru nu inteleg, de ce se zice ca e cea mai pura apa din lume pentru ca are 0 mg\l nitrati si nitriti…si pe sticla scrie 1.85 sau 0.8?
in rest toate bune, e apa mea preferata.
Vlad, este vorba de apa minerala carbogazoasa, nu de cea plata 🙂
Ne bucuram ca iti place si iti dorim multa sanatate!
Message
Salut AQUA CARPATICA
Ma numesc Marius Leonte .
Sunt sculptor.Am fondat asociatia culturala Instalart(www.instalart.ro}.Derulez trei proiecte anuale. instalart/sculptura/00x este unul dintre ele.
In fiecare an invit 7 artisti remarcabili, internationali, preiau de la ei cate o macheta si cu partenerii de proiect construiesc sculpturile, de mari dimensiuni.
http://www.instalart/sculptura
Sunt in discutii avansate cu Consiliul judetean Gorj(ei pun la dispozitie locul) sa infiintez Parcul de Sculptura Contemporana pe TRANSALPINA.
http://www.youtube.com/watch?v=mXHoZcOIjbo
Pot primi un contact a unei persoane abilitate de la AQUA CARPATICA cu care sa discut un eventual parteneriat?
Oprezentare a proiectului as face intr o scurta intalnire.
P.S.Aici se poate vedea ce am mai facut…..
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.411526818903451.94996.381697391886394&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.411527652236701.94997.381697391886394&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.411528342236632.94998.381697391886394&type=3